Pungkasan Enteni (Part 1)

Cerpen Karangan:
Kategori: Cerpen Bahasa Jawa
Lolos moderasi pada: 5 September 2021

Ing sawijining esuk, ing omah kulawargane Fany. Fany lan bapake lagi sarapan. Nalika mangan, Fany njaluk ijin marang bapake supaya bisa nemoni kancane sing mbiyen.

“Pa, kula tedha ijin sami papa katur menemui sahabat danguku. Napa angsal?”
“Hmmmm… sapa jeneng sahabat lawasmu kuwi, papa lali jenenge?”
“Naminipun Mika, pa. Angsal nggih, pa?”
“Iya, aweh. Nanging eling, aja mulih ketlajuk wengi lan yen sahabatmu katon kaya butuh bantuan, dibantu ya, nak. Kandha wae karo papa, mengko papa bantu”
“Inggih, pa”
“Ya, wis. Yen ngono papa mangkat kerja dhisit. Eling pesan papa mau ya, Fany”
“Inggih, pa”

Sawise bapake mangkat menyang kantor. Fany bali mlebu kamar kanggo ganti klambi lan dandanan sithik.

“Hmmmm… nake ku nggo sandhangan apa ya?”
“Okee, deh. Ku nggo iki ae soale cuaca dinjaba panas lan ku rep ndandani sathithik raiku supaya etok segar yen didelok wong”
“Nah, akhire wis mari kabeh. Saiki wektune mangkat nemoni sahabat lamaku kuwi”

Sawise ganti klambi lan dandanan sithik, Fany banjur mudhun kanggo njaluk tulung marang supire bapake, supaya digawa menyang taman, sing wis disepakati 10 taun kepungkur. Pungkasane, Fany budhal menyang taman udakara jam 09.00. Luwih awal saka wektu sing wis ditemtokake, yaiku jam 10:00, nanging Fany ujar manawa luwih becik yen teka luwih dhisik supaya bisa ngrasakake swasana esuk ing taman kasebut.

Sawise tekan taman, Fany banjur golek bangku kosong lan pungkasane Fany nemokake bangku kosong ing cedhak sumber mancur kasebut. Banjur, Fany lungguh ing bangku sinambi ngenteni kancane biyen. Nganti srengenge menehi eseman kanggo jagad. Kanca lawas Fany durung teka. Nalika Fany ngusap kringete sing tiba ing pipi, dumadakan ana wong sing lungguh ing sandhinge, yaiku Mika.

“Hai, pangapura, ya aku suwe”
“Iya, ra masalah kok”
“Ya ampun, ra masalah darimana nya tekan kringetan gitu”
“Ta aku entenekne kowe teka”
“Iya, apura, soale mau aku ana urusan sedhela”
“Ya, wis, ku apurakne kowe. Nging karo siji syarat yaiku kowe tukokake ku minuman neng cafe kuwi, setuju?”
“Setuju”
“Wkwkwkwkwk…ra usah jawab ono uga. Ya wis, yo rana”
“Yo”

Sawise dheweke sakloron tekan cafe cedhak taman kasebut. Fany langsung pesen minuman loro, yaiku dalgona coffee lan boba milk tea kanggo kalorone. Nalika ngenteni pesenan, kekarone padha asik ngomong.

“Lingan kowe uwat uga ya, Mik. Arang loh na wong sing ono”
“Hmmm…kowe uga uwat kok Fan”
“Gimana, apa saiki luwih becik saka sadurunge?”
“Y-ya, l-lumayan”
“Aku mlebu neng universitas sing ku engenke loh”
Pelayan cafe: “Amit, kak. Iki minuman kakak, siji dalgona coffee lan siji lagi boba milk tea. Silahkan dinikmati”
“Wis lama ra ketemu, rasane ku seneng banget dina iki. Makasih wis gawe aku dadi sing kaya saiki”
“Sing isa mengubah kowe, ya awak kowe dhewe, ku mung dadi pantara”
“Ya, deh. Sing mengubah awakku mung awakku, kowe dadi pantarane”
“Mmmmm…Mik, saiki kowe kuliah diendi?”
“Ku-kuliah ya neng universitas, gedung gedhe karo keh mahasiswa-mahasiswi lan dosen-dosen”
“Suk kapan-suk kapan tunjukake universitas kowe, ya. Ku uga bakal tunjukake universitas ku sing sajrone ki, ku cita-citakan”
“Awake dhewe kunjungin temen-temen sing liya, yuk, Mik. Ku wis kangen nget karo dekne kabeh”
“Yuk”

Sadurunge metu saka cafe, dheweke sakloron tumuju menyang kasir kanggo mbayar pesenane. Wiwitane Fany ngeyel mbayar pesenan. Nanging, Mika negesake supaya njaluk ngapura amarga ngenteni suwe banget.

Sawise, Mika mbayar minumane lan uga Fany. Pungkasane, dheweke sakloron metu saka cafe lan mlaku menyang papan sing wis diupayakake lan berjuang seumur hidup. Mripate Fany sumunar nalika ndeleng Prima, Adelia, Adena, Fitri, lan kanca liyane padha kumpul. Fany langsung ngrangkul siji-siji, uga menehi hadiah saka cafe sadurunge.

Fany: “Ku kangen kowe kabeh”
Adena: “Awake dhewe uga, kak Fany. Kak Fany endi wae, kok ra tau dolanan nyang rene lagi semenjak mulih?”
Fany: “Kakak, rubed, dek. Keh tugas kuliah”
Prima: “Kakak ribute keliwatan, ampe lalekne awake dhewe”
Fany: “Ya, deh. Dadi panjaluk apura saka kakak, kakak tuku donat ki atur kowe kabeh-kabeh”
Prima lan kanca-kancane: “Asik! Makasih kak”

Sawise Fany menehi hadiah arupa donat marang bocah-bocah, banjur Fany nyedhaki Mika sing lungguh ora adoh saka bocah-bocah kasebut lan Fany uga lungguh ing sandhinge Mika.

“Dekne kabeh sih eling aku, ya Mik?”
“Ya, mesti dekne kabeh eling. Dekne kabeh kuwi seneng nget ana kowe”
“Emang aku menyenangkan ya?”
“Ra butuh aku jawab mesti kowe tahu dhewe jawabe”

(Flashback Wiwit)

“Kowe ngapa, kok isa nangis dhewen direne?”
“Aku kesel, aku habis diomeli papa ku yen aji balen elek”
“Ngapa ajine kok isa elek?”
“Aku kurang konsentrasi pas sinau amarga ku kesel lan ngantuk. Ben dina, ku mulih les jam 8 bengi, sabtu uga ana ekskul, dadi aku lelah”
“Kowe wis coba andha rung nyang papa kowe yen kowe kuwi kesel melu les rana kene, mulih wengi rung lagi sabtu ana kemempengan ekskul ta?”
“Aku wis coba andha nging papa ra tau ngertiin aku. Ya, pasti ra ngerti merga dheweke, ra tau ngerasain”
“Hush, udah-udah saiki kowe mending mulih, aku nterin”
“Ra butuh, ku ra rep mulih, ra rep”
“Ja gitu, dong. Kasihan papa kowe nungguin neng omah”
“Dheweke ra kasihan karo aku”
“Hmmmm…kowe kuwi beruntung sih nduwe wong tuwa lan nggonan manggon sing pantes. Sih bisa sekolah uga les. Dadi, peluang kanggo kowe pinter akeh. Kowe isa nduweni kabehe ra butuh goleki dhuwit manggon lakokake wae. Nah, aku saka cilik wis manggon neng lakon yen arep mangan kudu ngamen utawa ra mulung dhisit baru isa mangan, kuwi uga paling dapet sego karo tahu tempe”
“Wong tuwa kowe endi?”
“Wis mati ketubruk montor wektu aku sih cilik”
“Nging, yen kuwi mbabagan karo aku, priben?”
“Mbabagan kepriye?”
“Ya, aku kesel melu les rana kene uga jadwal ekskul padat”
“Ohhhh…gini wae pileh sing paling kowe dhemeni lan saluwihe leren. Ben ra buwang-buwang dhuwit, papa kowe dah daftarin nging kowene ra arep lakokake”
“Oh, ya, tutur-tutur awake dhewe rung kenalan. Jeneng ku, Fany, yen kowe?”
“Ya, uga. hehehehe……jeneng ku Mika, salam kenal ya”
“Ya”

Dina sabanjure Fany urip karo Mika. Nyoba kanggo urip sing beda banget karo urip nyata. Mika wis nyoba nggawa Fany mulih, nanging dheweke ora gelem. Asile, Mika ora bisa meksa kekarepane amarga Fany ora gelem. Fany uga ujar manawa dheweke kepengin ngaso kabeh beban urip sing nyerang dheweke. Mika mung manut lan nglilani Fany sadar.

Cerpen Karangan: Im_Kyura14
Blog / Facebook: teddyns18[-at-]yahoo.com

Cerpen ini dimoderasi oleh Moderator N Cerpenmu pada 5 September 2021 dan dipublikasikan di situs Cerpenmu.com

Cerpen Pungkasan Enteni (Part 1) merupakan cerita pendek karangan , kamu dapat mengunjungi halaman khusus penulisnya untuk membaca cerpen cerpen terbaru buatannya.

"Kamu suka cerpen ini?, Share donk ke temanmu!"

Google+


" Baca Juga Cerpen Lainnya! "


Dik Sri

Oleh:
Allahu Akbar.. Allahu Akbar. Adzan subuh telah berkumandang, menjagakanku dari tidur lelapku. Cepat-cepat aku ke kamar mandi untuk mandi dan wudhu. Saat ini aku memang sedang PDKT dengan Allah

Cinta-Cintaan

Oleh:
Namaku Sinta. Cewek desa yang baru saja lulus SMP, di SMP desa pula. Orang-orang menyebutnya SMP Mewah. Sebenarnya namanya bukan SMP Mewah, bangunannya juga gak mewah-mewah amat, buat aku

Winter In Blitar

Oleh:
Pagi yang cerah di kota Blitar, namun udara dingin begitu terasa menusuk tulang. Mungkin bisa dibilang ini adalah “Winter” nya Blitar. Meski udara tak begitu bersahabat, hal itu tak

Debat Para Mapel

Oleh:
“Pangeran diponegoro adalah salah satu pahlawan indonesia… Oleh karena itu perang diponegoro disebut pula dengan perang jawa” jelas sejarah panjang lebar “Wah sejarah hebat dia bisa tau banyak gitu”

Keselong

Oleh:
Sudah hampir dua hari ini Dini tidak kembali. Kedua orangtua bahkan para tetangganya telah mencari ke sana sini, namun hasilnya nihil. Dini belum juga ditemukan. Tidak ada kabar pasti

“Hai!, Apa Kamu Suka Bikin Cerpen Juga?”
"Kalau iya... jangan lupa buat mengirim cerpen cerpen hasil karyamu ke kita ya!, melalui halaman yang sudah kita sediakan di sini. Puluhan ribu penulis cerpen dari seluruh Indonesia sudah ikut meramaikan cerpenmu.com loh, bagaimana dengan kamu?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *