Pungkasan Enteni (Part 2)

Cerpen Karangan:
Kategori: Cerpen Bahasa Jawa
Lolos moderasi pada: 5 September 2021

Ing dina sabanjure Fany mulai akrab karo kanca-kancane Mika, kayata Prima, Adelia, Adena, lan Fitri uga kanca liyane. Dheweke seneng karo tekane Fany sing apikan. Dheweke mulai akur lan mikir yen Fany kalebu keluargane. Mangkono uga Mika. Miturut dheweke, ora mung sengsara yen urip ing lurung-lurung kaya iki yen dikebaki rasa seneng lan tulus nglakoni. Nganti nalika Fany lagi nyanyi ing lurung-lurung karo Mika, mobil sing teka mau yaiku mobil bapake. Banjur Fany mlayu lan adoh saka bapake. Bapake nggoleki Fany ing endi wae lan nalika ketemu ing dalan Fany dadi bocah lurung kanthi jujur, dheweke krasa lara amarga dheweke gagal dadi bapak lan ibu sing apik kanggo Fany. Pranyata Fany mlayu lan ndhelikake ing kolom jembatan, dheweke nangis terus nangis. Nganti Mika teka lan nenangake Fany.

“Kowe mulih ya, kasihan papa kowe wis goleki kowe endi-endi”
“Ra, Mik. Papa ala karo aku”
“Dudu ala, wi artine dheweke rep kowe dadi anak sing pinter lan sukses ngkone”
“Nging carane ra gitu uga, Mik” (kekeh Fany)
“Dengerin! Kowe mulih lan andha sing benere karo papa kowe, pileh watara les lan ekskul sing paling kowe senengi lan dalani kabehe karo dhemen. Eling terus menawa papa kowe dah ngewehake sing becik atur kowe, kowe manggon dalani wae”
“Nging, ku wedi”
“Kowe rung coba masa wis andha wedi”
“Nging ngko yen ku rep temu kowe ra isa lagi dong”
“Yen rep ketemu mpang wae, awake dhewe ujaran neng taman cedhak kene pukul 10.00 WIB, 10 taun sing arep teka”
“Lama banget, Mik”
“Aku rep delok sadoh ndi kowe lakonane, apa uwih becik utawa walike”
“Okeee…ngko awake dhewe yen temu lagi ku bakal yektekne nyang kowe yen ku bener-bener lakokake karo becik. Lan kowe uga kudu udah kuliah, ya”

Saka kadohan, ana wong lanang umur 40 taun mlaku menyang Fany lan langsung ngrangkul Fany.

“Fany!”
“Apuntenaken, kula pa. Kula ujar boten badhe mengeluh malih”
“Sakudune sing njaluk ngapura, kuwi papa, nak. Apurakne papa ya, nak amarga papa wis egois adhep kowe. Pas rungu prungu saka wong omah yen kowe kabur, ati papa gering banget, nak. Amarga mung kowe sumber kebahagiaan papa saiki kajaba ibu kowe sing wis manggonke awake dhewe ngloro didonya iki wektu bayen kowe. Papa mung pengen kowe dadi wong sing sukses lan kuwat neng banjur dina. Banget lagi papa jaluk pangapura ya, nak”
“Inggih, pa. Fany apuntenaken kok. Papa ampun nangis malih”
“Oh, iya, matur nuwun uga ya, nak Mika. Wis njaga putri kesayangane om sajrone direne. Nek mengko kowe butuh bantuan om, tinggal kunjungi alamat omah om lan fany, ya nak”
“Inggih, om. Sami-sami”
“Oh, iya, nak Mika. Om lan fany arep pamit undur awak luwih-luwih merga wektu uwis sore. Tekan temu, ya, nak Mika”
“Ngantos panggih malih, om”
“Kan temu lagi ya, Mika. Neng 10 taun saka saiki”
“Kan temu lagi, Fany. Mesti iku Fany!”

(Flashback Rampung)

“Mik, jeneng universitas kowe apa, ben ngko neng jalan ku golek, utawa kowe arep tunjukake langsung nyang aku?”
“Mmmmm…gimana kabar papa kowe?”
“Kok, kowe nanyain papa? yen papa ku sih becik-becik wae”
“Kowe neng universitas sing endi?”
“Mmmm…Fany apurakne aku, sabenere aku ra kuliah. Aku rung nduwe cukup dhuwit kanggo daftar kuliah. Aku jaluk pangaksama nget rung isa dadi kanca sing becik gae kowe. Nyat dhisit ku sing memotivasi kowe kanggo kuliah nging ku ra isa memotivasi awak ku dhewe, Fan. Ku ketlajuk goblok kanggo perkara ki”
“Wis ku duga” (gumam Fany ing ati)
“Kowe ja nyalahkan awak kowe dhewe, Mik. Ku ngerti kaanan kowe kok. Arep ku bantu bayar dhuwit kuliah?”
“Ra usah, Fan”
“Ih, nggep wae ki panarima ku gawe kowe amarga kowe wis gae aku mangkene. Ra trima tembung penolakan!”
“Hmmm…ya wis, matur nuwun ya, Fany”
“Kowe nduwe ponsel, Mik. Yen nduwe ku kena jaluk nomor telepon atur ku hubungi”
“Nduwe dong, Fan. Ki nomore 0835432101401”
“Wis ku simpan ya, nomormu. Ngko yen wis ana prungu saka papa, ku kabarin nyang kowe langsung. Ya wis, ku pamit mulih dhisit ya, Mik. Wedi tinunggokake ro papa”
“Ya, Fan. nget lagi trima kasih lan tekanke rasa trima kasihku atur papamu”
“Kan temu, Mik”
“Kan temu lagi, Fan”

Nalika nedha bengi, Fany nyoba njaluk bapake mbantu Mika supaya bisa mlebu universitas sing padha karo dheweke.

“Pa, papa saged mboten bantu Mika damel mlebet datheng pawiyatan ingkang sami kaliyanku?”
“Loh… emangnya ngapa, nak?”
“Inggih, pa. Soalnya Mika mboten sanguh membayar arta kuliahnya amargi piyambakipun dereng langkung sae saking saderengipun. menapa papa sanguh bantu?”
“Isa, nak. Mengko sakwise mangan wengi iki papa omongna karo kanca papa sing dadi sirah universitas neng enggon kowe lan kowe uga kandhakne menyang mika yen papa arep asih dheweke omah papa sing duweni gae mika lan kanca-kanca kowe sing isih cilik kuwi manggon dikana mengko papa sing bantu bayarin kabeh biaya dekne kabeh manggon dikana. Isa ya nak, takonke menyang Mika?”
“Sanguh, pa”

Sawise mangan, Fany bali ing kamar lan ngubungi Mika babagan obrolan karo bapake ing ruang makan. Fany banjur njupuk ponsel lan nyeluk Mika.

“Halo, Mik?”
“Ya, halo, Fan”
“Tembung papa ku, kowe enteni beberapa dina saka saiki, soale papa ku sih ngurus kelihan kowe nyang universitas sing padha ro aku, gak apa ta, Mik?”
“Ya, nggak apa, kok. Fan”
“Oh, ya, mau papa uga wewehi anyangan atur kowe, papa aku arep ngasih siji omahe menyang kowe nggo dimanggoni kowe lan kanca-kanca kowe, apa kowe rep?”
“Yen kanggo perkara kuwi, ku sih pikir-pikir dhisit, Fan. Nging bener-bener ku ucapin trima kasih akeh gawe kowe lan papa kowe, wis bantuin ku saakeh ki”
“Ya, ngko, ku ucapin rasa trima kasih kowe gawe papa. Wis dhisit ya, Mik. Ku rep turu dhisit, soale esuk ana mata kuliah, kan temu, Mik”
“Kan temu, Fan”

Ing dina-dina sabanjure, Mika lan Fany mlebu kuliah bareng jurusan sing padha, yaiku Manajemen Bisnis Internasional, supaya dheweke bisa bebarengan ing endi wae, arep budhal utawa istirahat lan mulih. Mika pancen pinter, mula tes mlebu perguruan tinggi iku perkara sing gampang. Dheweke mesthi maca koran utawa buku sing ditemokake ing dalan babagan pendhidhikan. Minangka imbalan, Mika janji bakal mulang Fany babagan pirang-pirang perkara miturut panjaluk cilik Fany. Dheweke ngarep-arep terus dadi kanca apik sing mesthi eling-eling amarga wis padha jatuh lan bangkit. Uga kudu ngelingi pengorbanane dhewe-dhewe. Dheweke uga janji bakal sukses bareng-bareng ing mbesuk.

Cerpen Karangan: Im_Kyura14
Blog / Facebook: teddyns18[-at-]yahoo.com

Cerpen ini dimoderasi oleh Moderator N Cerpenmu pada 5 September 2021 dan dipublikasikan di situs Cerpenmu.com

Cerpen Pungkasan Enteni (Part 2) merupakan cerita pendek karangan , kamu dapat mengunjungi halaman khusus penulisnya untuk membaca cerpen cerpen terbaru buatannya.

"Kamu suka cerpen ini?, Share donk ke temanmu!"

Google+


" Baca Juga Cerpen Lainnya! "


Bersyukur Menuju Kebahagiaan

Oleh:
Di sebuah desa yang sangat jauh dari kota, dimana desa itu terletak di malang di jalur perjalanan gunung semeru yaitu desa ranu pane. Di desa ranu pane ini ada

Impian Bulan Menggapai Bintang

Oleh:
Dusun Pilanggeneng di pagi hari tampak sepi. Hanya sesekali terlihat beberapa orang petani atau pedagang dengan keranjang yang hendak menjual dagangannya ke pasar desa. Sementara aku, seorang gadis kecil

Bombaystics

Oleh:
Setelah UNAS sekolah kami mengadakan Study Tour ke Malang dalam rangka perpisahan kelas 6. Salah satu guru kami yang bernama Bu Ut menyuruh semua muridnya untuk membagi kelompok kamar

Mawar di Ujung Senja

Oleh:
Bumi berotasi, berevolusi, begitupun hidup sebuah kupu-kupu berotasi dari ulat renta, buruk rupa, menjadi makhluk Tuhan paling diteladani keteguhannya. Siluet jingga menebarkan senyumnya untukku, “Selamat malam” gumamku tersenyum pula

“Hai!, Apa Kamu Suka Bikin Cerpen Juga?”
"Kalau iya... jangan lupa buat mengirim cerpen cerpen hasil karyamu ke kita ya!, melalui halaman yang sudah kita sediakan di sini. Puluhan ribu penulis cerpen dari seluruh Indonesia sudah ikut meramaikan cerpenmu.com loh, bagaimana dengan kamu?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *