Udan (Cerkak Basa Jawa)

Cerpen Karangan:
Kategori: Cerpen Bahasa Jawa
Lolos moderasi pada: 13 October 2021

Jenengku Ceria biasane diceluk ria merga sesuai karo sifatku sing iso gawe wong-wong seneng utawa guyu. Aku kerja ing perkantoran bagian ngurusi administrasi sing mlebu ning kantor. Iki kisahku lan udan.

Jam nunjukake waktu wayahe leren aku lan kancaku ngaso ning cafe cedek kantor. Awakdewe pesen es Americano ben kaya ning drama-drama korea. Sawise bayar aku lan kancaku jenenge Nadya guneman karo mlaku mbalik menyang kantor.

“Eh eh awakdewe ning iki yow is suwi tapi aku kok durung nemu lanangan sing cocok kanggo aku dewe. Umurku 24 taun tapi karo Bapak Ibu ku wis ditakoni kapan arep rabi ngono” celetuk Nadya
“Lha nek arep golek jodoh yo ora ning kantor to Nad, tak saranke ning biro jodoh kono lho!” balesku
“Ogak ngono Ri, kan biasane ana istilah sing witing tresna jalaran saka kulina merga awakdewe ning kantoran yo mestine pora cepet iso ketemu”
“Iyo sih, tapi iki ora kaya ning drama korea sing ngono kae lan kabeh iku ana proses sing dawa ora langsung instan”
“Aku percaya sih yen nek tarah wis jodoh bakalan petuk ya ta. Eh Ri iki langit mendung ya? Arep udan iki mestine”
“Durung tentu Nad merga biasane mendung durung tentu udan iso wae gur angin tok”

Aku lan Nadya sakdurunge mbalik ning kantor shalat ning mushola cilik samping kantor sawise iku banjur lungguh ing panggonane dewe-dewe. Wong kantor iku sibuk e ngalahno presiden merga sakben wong duweni peran dewe-dewe. Waktu nunjukake jam 4 sore wayahe mulih tapi tibakno udan deres. Aku lan Nadya ngenteni neng arep lawang metu kantor.

“Lha kan tenan sing tak omongi” Nadya ngeremeng
“Iyo bener, kepriye iki? Aku bar maghrib ana acara keluarga ning dulurku yen ora terang dadi sungkan iki masa dulur dewe ora tekan” gerutukku
“Ngenteni udane terang opo piye?”
“Aduh yen ora terang nginep kene sidane”
“Ora –ora, aku yo lali ora gawa jas udan”
“Padha Nad, tak trabas wae ya?”
“Heh yo ojo! Yen kowe lara piye?”
“Ogak, awakku wis kebal iki”
“Dikandani ngeyel yowis sakkarepmu wae lah Ri”
“Iyo Nad, wis ora usah khawatir” saurku karo guyu sitik
“Ati-ati aja ngebut!”
“Iyo Nad, suwun ya. Aku disik an assamualaikum”
“Waalaikumsalam”

Aku banjur mrono ning parkiran motor mlipir liwat pinggiran. Sawise tekan parkiran aku ngelebokake sepatu lan tas ning jok motor. Aku ngumpulne niat karo maca bismillah arep trabas udan. Adem tenan sing tak rasane iki udane oran deres nanging merga numpak motor dadi kaya rasane deres. Ujuk-ujuk firasatku ora enak kok kaya enek sing aneh ning motorku aku akhire aku mandek neng pinggir dalan. Tibakno ban ngarep sepeda motorku bocor walah kok apes ngene aku.

Aku kudu nuntun sepeda motor kira-kira 20 menitan supaya bisa tekan omah. Aku celingak-celinguk ning dalanan supaya ngerti tukang tumbal sing isih buka nanging merga udan ora enek sing buka. 20 menit akhire aku tekan omah ning aku katisen kebloh kabeh ning awak rasane ora penak. Aku banjur adus lan salin klambi supaya anget terus ngombe the anget. Awakku langsung panas merga kudanan ning dalan. Merga aku ora iso teka ning acara yasinan bulikku, aku telepon ngabarin beliau yen dina iki ora iso mrono.

Cerpen Karangan: Hasfita Helda M.
Blog / Facebook: Fitaaa

Cerpen ini dimoderasi oleh Moderator N Cerpenmu pada 13 Oktober 2021 dan dipublikasikan di situs Cerpenmu.com

Cerpen Udan (Cerkak Basa Jawa) merupakan cerita pendek karangan , kamu dapat mengunjungi halaman khusus penulisnya untuk membaca cerpen cerpen terbaru buatannya.

"Kamu suka cerpen ini?, Share donk ke temanmu!"

Google+


" Baca Juga Cerpen Lainnya! "


Langit Pagi Kota Jogjakarta

Oleh:
Piringan hitam mengalunkan nada nada memori lagu tradisional, berbagai macam alat musik mengalunkan melodi keharmonisannya. Ku intip dari balik korden lusuh dan usang, seorang tua menatap langit pukul 10

Si Demitnya Cabe

Oleh:
Siang itu, ibu tengah sibuk memasak makan siang keluarganya. Kebetulan hari ini ibu membuat salah satu sambal yang paling digemari oleh semua. Yaitu sambal teri cabe rawit. Dengan ikan

Kenangan

Oleh:
Minggu pagi, adalah hari yang sangat menyenangkan untuk anak-anak sekolah dasar. Apalagi yang suka nonton kartun, biasanya hari minggu memang waktunya untuk nongkrong di depan tv. Akan ada banyak

Mati Dalam Angan (Part 2)

Oleh:
Kami berenam langsung berlari keluar dari lubang perlindungan menuju tempat yang direncanakan. Sementara Kapten Ade berlari ke arah lain untuk memancing perhatian regu tembak dan berhasil, semua tembakan langsung

Bagong

Oleh:
Tersudut oleh mata-mata yang terpatri dalam sudut pandang alamiah manusia. Mataku menyipit, rambutku teracak oleh pundi-pundi udara persawahan. Kulepaskan sapi-sapiku menjelajahi padang rumput bak savana. Berlarian memburu hijaunya rerumputan.

“Hai!, Apa Kamu Suka Bikin Cerpen Juga?”
"Kalau iya... jangan lupa buat mengirim cerpen cerpen hasil karyamu ke kita ya!, melalui halaman yang sudah kita sediakan di sini. Puluhan ribu penulis cerpen dari seluruh Indonesia sudah ikut meramaikan cerpenmu.com loh, bagaimana dengan kamu?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *