3 Pilot Nu Kasasar

Cerpen Karangan:
Kategori: Cerpen Bahasa Sunda
Lolos moderasi pada: 8 November 2017

Di hiji hutan aya 3 urang pilot anu salamet tina kecelakaan pesawatna. Maranehna hayang balik tapi teu apal jalan kaluar. Disaat perjalanan balik anu dikira kira, aya suku sekitar anu kalahkah ngepung 3 pilot eta.

“saha maraneh?” ceuk suku eta, anggap we bisaeun basa sunda.
“kuring pilot anu kasasar, tulung bantuan arurang. urang hayang balik, cik bejaan jalan kaluarna.”
“ngenah wae geus aya di dieu terus hayang balik sangeunahna” ceuk suku anu teu nga bespren.
“lamun maraneh hayang balik. sok bawa keun urang 10 buah nu aya di hutan. tapi lamun eta buah anu salah jang dibawa maraneh bakal maot di dieu” lanjutan si suku anu mere syarat ka 3 pilot sabari nyingsieunan.
“okeylah urang mencar neangan 10 buah anu beda.” sabari ngomong antara pede jeung asa asa.

Caritana si pilot kahiji datang mawa buah apel. “yeuh urang mawa 10 buah apel nu ku maneh diparentahkeun.”
“sok asupkeun 10 apel eta kana liang irung maneh tapi tong sabari ngomong taupun seuri ngarti pan”. lamun apel kan hese, jadi pilot kahiji gugur alias maot da dibunuh.

Datang pilot ka dua mawa 10 lengkeng. aah ieu mh lumayan leutik mereun haha. pas diabuskeun ti lengkeng ka hiji nepi ka salapan mah bisa, tapi pas nu ka sapuluh teu bisa. gugur we maot.

Pas di akherat maranehna papanggih di ditu teh nyarita.
“heh pilot kahiji naha maneh but bisa gugur?”
“heeh da urang mah mawana apel jadi hese. ai maneh mawa buah naon?”
“mawa buah lengkeng”
“har buah lengkeng mah pan leutik bisa asup mereuun”
“heeh pan urang teh rek ngabuskeun lengkeng nu kasapuluh. eeeh urang kalahkah seuseurian terbahak bahak pedah ningali si pilot katilu mawana 10 buah duren”
“hahahaha”

Sekian dan terimakasih atas waktunya. mohon maaf jika ada salah salah kata. mohon dimaklumi…

Cerpen Karangan: Zahra Rinjanianti
Facebook: Zahra Rinjanianti
follow ig abdinya luurd @Zahraa3726 hehe

Cerpen 3 Pilot Nu Kasasar merupakan cerita pendek karangan , kamu dapat mengunjungi halaman khusus penulisnya untuk membaca cerpen cerpen terbaru buatannya.

"Kamu suka cerpen ini?, Share donk ke temanmu!"

Google+


" Baca Juga Cerpen Lainnya! "


I Love You Mom

Oleh:
Pada Tanggal 5 Januari 2014 Semua keluargaku sepakat untuk membawa mamah ku ke rumah sakit, kami memaksa mamah agar mengikuti kemauan kami. Setelah tiba di rumah sakit tersebut sebut

Nineung

Oleh:
Katumbiri luhureun langit belah kulon lila kalilaan katémbongna samar. Keusik di basisir poé ayeuna baseuh ku cai hujan. Sagara nu katingali satungtung deuleu ku panon kuring warna na bodas

Kisah Umi

Oleh:
Tak pernah kusangka jika gubug reotku ini bisa menjadi terkenal. Warga kampung menamainya Gubug Bidadari. Semua itu lantaran Umi, gadis berambut kuning yang hampir setiap hari mengunjungi gubugku. Parasnya

Hiji Tambah Hiji Baraha?

Oleh:
Suatu hari, sekolah SD penabur cerdas kedatangan murid baru yang bernama Azis, dia masuk ke kelas 1-3. Saat Azis masuk kelas, ternyata pelajaran mau dimulai, yaitu matematika. “Pagi anak-anak!”

Cerita Sang Putri

Oleh:
Panggil saja putri, si gadis lugu dan religius… Dia mempunyai sahabat dari kecil yaitu kaka. Kaka “put setelah kamu lulus SMA kamu mau kuliah dimana?” Putri “putri pengen kuliah

“Hai!, Apa Kamu Suka Bikin Cerpen Juga?”
"Kalau iya... jangan lupa buat mengirim cerpen cerpen hasil karyamu ke kita ya!, melalui halaman yang sudah kita sediakan di sini. Puluhan ribu penulis cerpen dari seluruh Indonesia sudah ikut meramaikan cerpenmu.com loh, bagaimana dengan kamu?"

5 responses to “3 Pilot Nu Kasasar”

  1. kudil says:

    cerpen anu judulna 3 pilot nu kasasar sae pisan,lucu atanapi pikaseurieun,sae pisan,mung aya basa anu kirang merenah anu sae na mah di dangdosan,sapertos “terbahak bahak” eta mah bahasa indonesia,ari anu sae na mah nganggo kecap “ngabarakatak” atanapi “ngagalakgak” tapi sae pisan simkuring kalintang nganuhunkeun pisan kumargi masih aya keneh nonoman anu ngalarapkeun basa sunda dina kahirupan sadidinten…hatur nuhun

  2. Ica Oktavia says:

    Wah lucu banget carponnya

  3. Elda says:

    Ini kenapa carpon nya terlalu bahsa kasar ya?buat tugas nih soalnya

  4. Bunda dedeh says:

    Saleresna mah panulisanana masih campur aduk sareng bahasa indonesia, memang rada sesah upami tara biasa mah, tapi keur nonoman kawula muda nu karek ancrub ngarang ku basa sunda mah, sakitu geus lumayanlah …. Sok tingkatkeun deui … Asah deui, kudu liba baca, loba pangalaman. Engke oge baris edunnnn ….

  5. Bunda dedeh says:

    Cetpen 3 pilot geus alus keur nu munggaran nulis mah, ngan masih keneh aya istilah indonesia, siga hutan = leuweung,… Jeung kalimat… Disaat perjalanan = dina mangsa waktuna balik. Kudu loba maca tulisan sunda, jeung latihan. Sabab panhalaman nu loba bakal jadi guru nu hade, keur hidep. Teruskeun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *