Jidar Pateuh

Cerpen Karangan:
Kategori: Cerpen Bahasa Sunda
Lolos moderasi pada: 29 August 2017

“Kahirupan teu saukur nafas, simkuring nu sakieu ayana, teu tiasa walakaya, iwal ti usaha, ngabarengan du’a ka maha kuasa. Hiji jidar nu ku simkuring pilah, di toko buku sabelah, pateuh dina kagunaanna. Jidar nu sabenerna taya salah, nu ngagaduhan lobi-lobi mangfaat, tega diakhiran gunana, kantos teu tiasa dicandak mangfaatna, dina ngagambar rupa, bangunan-bangunan cakrawala, nu janteun cita cita, redup taya guna, karena jidar nudipkahareup, dipateuhkeun taya tega, ku panangan-panangan jahil taya tatakrama…” manawi eta penggalan syair nu ku simkuring tulis dina hiji buku harian simkuring, pami bade dijabarkeun eta penggalan syair, panjangna tiasa ngaleuwihan novel hehee.

Kunaon simkuring ngadamel eta syair dina buku harian, karena supados simkuring tiasa nuangkeun sadaya amarah simkuring, sadaya emosi kuring, kana wangun tulisan supados taya nu kedah narima karugian deui dina sadaya emosi kuring. Sapada aya jalmi nu teu tiasa ngontrol emosi, sagala nu di sakitarna, dijanteunkeun pelampiasan nu taya gunana. Jidar nu sabenerna taya salah, dipateuhkeun ku jalmi eta, karena abdi nu teu tiasa ngalakonan kahoyongna dina ngagambar rupa bangunan-bangunan cakrawala, nu ditugaskeun ku guru kuring produktif SMK. Eta jidar nu hiji-hijina dipikagaduh, hiji-hijina harepan nu aya didinya, pudar sakantos ningal palebah eta panggaris dipateuhkeun sakitu hebatna, teu mikiran sebab akibatna eta jalmi mateuhkeun jidar nu teu aya salahna.

Sataacan na eta jidar pateuh dipeser ku abdi di hiji toko sabeulah, aya Saminggu abdi ngangsur-angsur artos, nabung nepika padaharan kembung, tara jajan iwal ti nuang cai herang, dina botol pambawa ti rompok. Sampe akhirna abdi tiasa meser eta jidar, nu janten dipikaharep ku simkuring dina ngejar cita-cita. Kiwari eta jidar pateuh, ngajanteunkeun abdi nalangsa taya daya, mateuhkeun oge iyeu manah dina ningalna eta jidar dipateuhkeunnana. Abdi cuma tiasa cicing taya ucap ningal nalika eta panggaris kantos taya guna.

Uih ti sakola, abdi cuma tiasa ngadu’a ka maha kuasa, pikeun mugia henteu ngajanteunkeun iyeu emosi ngaluap kamana-mana, iwal ti simkuring nyalira nu ngaraosanana, serta ngajanteunkeun supados eta jalma dipasihan hidayah wal inayah ku Gusti nu Maha Agung, sehingga teu ngalakukeun perbuatan nu tadi manehna lakukeun ka simkuring, mugia oge Allah masihan gantina dina iyeu cobian nu dipasihanana. Sehingga simkuring tiasa ngalanjutkeun usaha nu pernah pateuh hareupan di tengah jalan kahirupan nu teu saukur nafas, ngajalankeun kawajiban nungtut elmu, kanggo ngejar cita-cita. Amiin.

Cerpen Karangan: Anggi Ahmad Fauzi
Facebook: www.facebook.com/a.aahmadfauzi

Cerpen Jidar Pateuh merupakan cerita pendek karangan , kamu dapat mengunjungi halaman khusus penulisnya untuk membaca cerpen cerpen terbaru buatannya.

"Kamu suka cerpen ini?, Share donk ke temanmu!"

Google+


" Baca Juga Cerpen Lainnya! "


Nineung

Oleh:
Katumbiri luhureun langit belah kulon lila kalilaan katémbongna samar. Keusik di basisir poé ayeuna baseuh ku cai hujan. Sagara nu katingali satungtung deuleu ku panon kuring warna na bodas

MyCerpen 4: Hantu Sepatu Baru

Oleh:
Hanya duduk sendiri dan tenggelam dalam buku Sastra, yang membuatku semakin ngantuk. Malam minggu yang cukup membosankan, tidak seperti malam-malam sebelumnya. Karena malam ini Aku tidak datang mengapeli Devi

Awal Cinta Gadis Kebun Teh

Oleh:
Di pagi yang indah suara burung berkicau dan suasana awan yang cerah juga udara yang sangat segar. Di daerah perkebunan teh Bandung, hidupah seorang kembang desa bernama Kartika Siansari.

Midnight in Jakarta (Part 1)

Oleh:
Bruk! Akhirnya berhasil juga aku menapakki Ibu Kota setelah 3 jam berada di Bus dari Ciwidey, Bandung. Menempuh perjalanan bus malam membuatku merasa sedikit lelah. Tapi setibanya di Jakarta,

Susukan Emas

Oleh:
Aya hiji carita, di desa Legok Hanyir! Di desa Legok Hanyir teh aya susukan ageung, caina herang, susukan eta sok dianggo kagiatan mandi cuci kakus ku warga, tapi susukan

“Hai!, Apa Kamu Suka Bikin Cerpen Juga?”
"Kalau iya... jangan lupa buat mengirim cerpen cerpen hasil karyamu ke kita ya!, melalui halaman yang sudah kita sediakan di sini. Puluhan ribu penulis cerpen dari seluruh Indonesia sudah ikut meramaikan cerpenmu.com loh, bagaimana dengan kamu?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *